Hlavní navigace

Fotoreport z 25. Čejkovic s SWS: Silná auta, sport i zabijačka

15. 10. 2012
Doba čtení: 10 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
V Čejkovicích se po 25. sešli partneři společnosti SWS. Tentokrát je kromě produktových novinek a představení očekávaných Windows 8 čekala rychlá a silná auta, ale i pětiboj a domácí zabijačka.

SWS si opět na své partnerské setkání stihla včas objednat hezké počasí, takže partnery na nádvoří čejkovického zámku od rána zahřívalo sluníčko.

Pokud se mezi příchozími našel nějaký rozespalec, určitě jej probrala flotila Hummerů, kterými vítal před vstupem zámku Brother. Třešničkou byl pak při nejmenším pohled na červený Ford Mustang od Sony, jehož agresivní vhled podporovalo dunění linoucí se z reproduktorů v kufru.

Rozproudit krev mohli partneři odpoledne v Dellkovickém pětiboji. Pokud někomu při sportování vyhládlo, mohl si vychutnat čerstvou domácí zabijačku a přitom se kochat produktovou nabídkou consumer i commercial portfolia společnosti Dell.

Ondřej Bačina dohlížel, aby partneři s prsty od škvarků, nezamastili nové servery, storage a bezpečnostní produkty, a Petr Zajíček kontroloval, zda reselleři rozumí ovaru stejně jako prodeji notebooků a desktopů Dell.

Windows 8 jsou za dveřmi

ChannelWorld jako mediální partner setkání se v dopolední části programu vydal na přednášku Lukáše Jírového Microsoftu, který představoval nové Windows 8, jež přijdou na trh 26. 10. Účastníkům ukázal práci s novým grafickým rozhraním, aplikacemi i jejich propojením.

Lukáš Jírový představuje přicházející Windows 8

Cloudové úložiště Skydrive je do Windows 8 plně integrováno a uživatelé po registraci přes Live ID získávají zdarma 7 GB prostoru. K Live ID je připojen i uživatelský profil, ve kterém jsou uložena veškerá uživatelská nastavení a zálohovaná data. Ta se po přihlášení načtou i na jiná zařízení s Windows 8.

Windows RT pro tablety je pak kompatibilní pouze s aplikacemi z Windows Store, obsahuje předinstalované Office 2013 RT pro domácnosti a licenci na něj nelze prodat samostatně. Při spuštění Windows Store si mohou zákazníci vybírat ze 100 000 dostupných aplikací, v češtině jich jsou zatím desítky.

Windows 8 Enterprise pro zákazníky se Software Assurance obsahují také tzv. Windows To Go – plně spravovatelnou instalaci Windows 8 na přenosném USB disku.

Jak nabídnout upgrade, znáte licencování?

Zákazníkům, kteří nakoupí nový počítač s Windows 7 verze Home Premium, Professional či Ultimate od 2. 6. 2012 do 31. 1. 2013 můžete nabídnout speciální cenu upgradu na Windows 8 Pro za 14,99 eur (cca 390 Kč).  Maximálně lze udělat pět objednávek na fyzickou/právnickou osobu a upgradová licence je přenositelná na jakýkoliv PC s podkladovou licencí. Objednávat můžete přes portál www.windowsupgradeoffer.com.

Microsoft připravil promo i pro zákazníky se starším počítačem, na kterém je platná licence Windows XP, Vista či 7. Od 26. 10. 2012 do 31. 1. 2013 můžete klientům nabídnout elektronickou licenci za 29,99 eur (cca 780 Kč). Nabídka je opět omezena na pět licencí a zákazník si musí po zaplacení kartou stáhnout ISO soubor s instalačními soubory pro upgrade systému. Pro vybraný retail bude k dispozici i fyzické balení s DVD za 1 560 Kč.

Sony do Čejkovic přivezlo speciální Ford MustangZ pohledu typů licencí jsou k dispozici plné licence (OEM, legalizační sady), upgradové licence (multilicenční programy a krabicová licence FPP) a speciální licence (Windows Pro Pack pro upgrade z Windows 8 na verzi Pro; Windows 8 Media Center Pack).

Na dotaz partnerů, zda například při upgradu z Windows XP budou k dispozici všechny ovladače pro starý hardware, nedokázal Lukáš Jírový nyní odpovědět. Závisí to samozřejmě i na výrobcích hardwaru.

V druhé prezentaci ukázal Lukáš Jírový připravovanou verzi Office, které budou nově dostupné pro sedm platforem včetně OS X, iOS či Android. Bude jej tedy možné používat i na dotykových mobilních zařízeních. Pro tyto účely je nový kancelářský balík vybavený tlačítkem „Touch Mode“, které přizpůsobý layout a velikost ikon.

Sony se vrací k projektorům

Sony jako generální partner na setkání představilo své kompletní portfolio od notebooků přes foto-video, TV, chytré telefony a příslušenství po herní konzoli PlayStation. Nově přichází na trh také se  stolními projektory řady D100 pro firmy a E200 pro školství.

Ve sféře foto uvádí na trh nové modely kompaktních fotoaparátů s výměnnými objektivy. NEX-5R je nástupce NEX-5N a nový NEX-6 vyplňuje mezeru jako cenově levnější model s ovládáním a elektronickým hledáčkem jako u NEX-7. V zrcadlovkách Sony uvedlo svůj první fullframe – α99.

Partneři zkouší WonderBook k Sony PlayStationNavštívili jsme přednášku Antonína Srpa, který má v Sony na starost PlayStation. V PS produktech Sony za loňský rok rostlo o 25 % a trend chce držet.

Letos končí prodej PlayStation 2 a na trh přichází tenčí a lehčí model PS 3 ve dvou variantách – levnější 12GB model (k dispozici pouze v balíčku s hrami) a 500GB model za 7 490 korun.

Nejdůležitější novinkou je však tzv. WonderBook - kniha obsahující QR kódy pro hraní her s rozšířenou realitou. První dostupnou hrou využívající WonderBook je Book of Spells s plnou českou lokalizací. Vyjde na podzim a cílí na vánoční sezónu. Hra přijde na trh ve třech verzích: za 7 190 Kč včetně konzole, za 2 190 Kč s ovladačem Move a za 990 Kč v základu s WonderBookem.

Antonín Srp účastníky upozornil také na nový bundle hry Call of Duty s PS Vita. Hra se tak poprvé objeví také na přenosné konzoli.

Dvacet let ThinkPadu oslaveno zlatým trackpointem

Jaroslav Rakušan partnery upozornil, že v rámci výročí 20. let notebooků ThinkPad běží speciální soutěž o zlaté trackpointy. V limitované edici je zakázkově vyrobeno 20 kusů ze 14karátového zlata. Označeny jsou pořadím a písmenem T nebo X podle modelu. Trackpoint získají vylosovaný zákazník i jeho prodejce. Více zjistíte na www.thinkpad.cz.

Letos Lenovo opět zařadilo do nabídky řadu L (L430 a L530) jako levný dokovatelný ThinkPad. V byznysovém segmentu přicházejí ultrabooky T430u a X1 Carbon. Opět je v nabídce také pracovní stanice W530. T430u je určen pro zákazníky, kteří nepotřebují vzdálenou správu (nemá vPro) a nemá Rapid Charge. X1 Carbon je nejtenčí ThinkPad s high-endovými parametry. Z aktuálních promo akcí u ThinkPadů zmíníme brašnu k modelu T530 a dokovací stanice v balíku s modely řady L.

Notebooky IdeaPad pro SMB jsou nově všechny vybaveny matnými displeji. SMB notebooky od Lenova nyní rozšiřuje řada IdeaPad B (480 a 580).

Třetí generace Thinkpadů Edge je nově doplněna i o modrou verzi (k dosavadní červené a černé). K dostání jsou ve velikostech 11,6-15,6“ s procesory Intel i AMD, s integrovanou i diskrétní grafickou kartou. Zájemcům o konvertibilní notebook (možno používat jako tablet) budete moci nabídnout S230u, který má také integrovaný TPM modul. Aktuální informace naleznete na lenovoblog.cz.

Kingston jde SSD do serverů

Marcin Gaczor ve své prezentaci představil rodinu produktů Kingston HyperX. Na podzim počítejte u Kingstonu s třemi hlavními kategoriemi: levnými entry-level RAM řady Blue, řadou Genesys (postupně bude nahrazena řadou Beast) a nejvyššími modely Predator, které dosahují taktovací frekvence až 2 666 Mhz. Již nyní však můžete nabídnout modely pamětí s 2 400 MHz za cenu konkurenčních produktů, které nabídnout pouze 2 100 MHz, upozornil Marcin Gaczor.

Celé portfolio SSD Kingoston se zužuje. Postupně přijde jeden nástupce pro disky SSDNow V+200 a KC100. HyperX SSD končí a pokračovat bude pouze HyperX 3K.

Nově Kingston nabízí i vlastní SSD disky pro servery pod označením E100. Na partnerském portálu Kingstonu naleznete veškeré specifikace a jejich předpokládanou životnost. Na webu www.kingston.com je pak nově k dispozici funkce „Ask an expert“, přes kterou můžete získat informace právě k pamětem a diskům pro servery.

Jak na služby a marži v tisku

Tomáš Holubec a Petr Lupač partnery seznámili s obchodním modelem prodeje tiskových služeb se společností Konica-Monilta.

Tomáš Holubec a Petr Lupač partnery seznámili s obchodním modelem prodeje tiskových služeb sespolečností Konica-Monilta. Z jejich přednášky vám přinášíme jednoduchý příklad: Stroj Bizhub C224 můžete nabídnout za 66 990 Kč nebo pronajmout za 1 499 Kč/měsíc (na 4 roky). K pronájmu nabídnete tiskový balík Color Basic (měsíčně 2 000 stran ČB a 250 stran barevně) za 985 Kč/měsíc.

Za celková měsíční poplatek 2 484 Kč/měsíc tak zákazník získá nový A3 barevný multifunkční stroj, kompletní dodávky spotřebního materiálu, náhradních dílů a servis, vy se po dobu kontraktu o nic nestaráte a máte zajištěnou zajímavou marži. Jak je vysoká, zjistíte u Konicy-Minolty. Veškeré servisní záležitosti řeší zákaznické centrum pod jediným kontaktem (tel.: 841 777 777 a e-mail: konicaminolta@konicaminolta.cz).

Martin Kozdera a Jirka Sedláček resellerům ukázali, jak na marži s Oki jako v 90. letech. Přinesli také podle svých slov dobré zprávy: Oki má zboží, má skvělé nové produkty a skvělé marketingové akce.

Černobílé A4 multifunkce Oki jsou od jara vybaveny i duplexem v ADF, navíc můžete nabízet dva modely s Wi-Fi (MB451W a MB471W). Barevné A4 multifunkce Oki jsou plně duplexní, doznaly vylepšení ve firmwaru a mají větší černé tonery.

V A4 tiskárnách Oki snížilo u současných modelů půdorys, dosáhlo nižší spotřeby energie a nižší hlučnosti. Při prodeji barevných A3 MFP Martin Kozdera radí, abyste před prodejem zavolali do Oki, můžete totiž získat zajímavou nákupní cenu a navýšit si marži.

Oki má co nabídnout i v segmentu entry desktop barevných tiskáren. Jde o odlehčené verze, cenově začínající na 150 eurech. Dosahují rychlosti tisku 20 stran za minutu, válec vydrží tisk 30 tis. stran, zásobník obsáhne 250 listů a k dispozici je duplex i síťové připojení.

Specialitka na závěr jsou A4 a A3 tiskárny s bílým tonerem, které umí tisknout na barevné podklady. Nabídnout je lze pro reklamní využití.

soutez_casestudy

Ve víru večera

Po přednáškách se většina účastníků přesunula do orlovny na workshop se stánky s produktovými novinkami výrobců. Mezi tím se již na nádvoří zámku grilovaly různé pochutiny, jejichž podávání večer završil slavností raut.

K dobrému čejkovickému vínu pak k tanci v zámeckém sklepě hrála cimbálová muzika Réva. Pro ty hravější, bylo v „herním koutku“ připraveno Sony PlayStation, ale také zápasy v „bahně“. Větrnými poryvy kolem jdoucí bouře se nenechala odradit zpěvačka Olga Lounová, která vystupila na nádvoří zámku. Ti, kteří vydrželi do pozdních hodin, mohli tradičně navštívit templářské sklepy.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram