Hlavní navigace

HID Fargo INK1000, snadný a cenově efektivní potisk plastových karet

13. 12. 2021
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ADI Global
Tiskárna INK1000 z dílny společnosti Fargo nabízí potisk plastových karet inkoustovou technologií a vyhýbá se tak všem úskalím termosublimačních řešení. S přídavným modulem dokáže kartu nejen potisknout, ale také naprogramovat její čip.

Zaměstnanecké, návštěvnické, členské nebo třeba věrnostní karty? Pokud je používáte nebo využívat plánujete, vaši pozornost si zaslouží tiskárna INK1000 pro jejich potisk inkoustovou technologií od matadora v oblasti personalizace karet – Fargo ze skupiny HID.

A nemusíte se omezovat jen na tato použití. Vytvářejte si sami třeba identifikační karty obsahující čárové nebo QR kódy pro zaměstnance i zákazníky. Nebo si navrhněte a rovnou vytiskněte své originální popisné štítky nebo cenovky s libovolnými grafikami, logy, texty apod., které budou skvěle graficky reprezentovat vaše podnikání.

Tiskárna vám k tomu nabídne plnou škálu barev a neuvěřitelně jemné rozlišení 1200600 bodů, které perfektně vykreslí i jemné linie čárových kódů nebo drobné písmo. A to vše za náklady výrazně pod úrovní obvyklou u běžných termosublimačních tiskáren. INK1000 tiskne samozřejmě na všechny běžné typy PVC karet, nemusíte shánět nic speciálního.

INK1000 byla navržena tak, aby se vám snadno a dobře ovládala, stejně jako vaše domácí inkoustová tiskárna:

  • Jednoduché intuitivní ovládání jediným tlačítkem s LED signalizací stavů.
  • Podavač na prázdné karty i výstupní zásobník jsou na stejné straně tiskárny, abyste měli při tisku vše pohodlně při ruce.
  • Díky malým rozměrům vám na stole v kanceláři nezabere moc místa.
  • Tiskovou cartridge se všemi základními barvami vyměníte velmi jednoduše. Obsahuje i tiskovou hlavu, takže s výměnou cartridge rovnou měníte i ji, zatímco u běžných termosublimačních tiskáren je fixní tisková hlava prakticky nejdražší součástí na výměnu v případě poškození.
  • Díky absenci tiskové pásky, běžné u standardních typů termosublimačních tiskáren pro potisk karet, nemusíte řešit problémy jako je roztržení pásky, její skrčení nebo nežádoucí přilepení na povrch karty.
  • Přehledný softwarový ovladač vás bude informovat o přibližném zbývajícím počtu karet k potištění s aktuálním stavem inkoustu v cartridgi, umožní nastavit si různé parametry tisku nebo si pro kontrolu vytisknout některé z připravených vzorových karet.

V případě, že bezkontaktní přístupové karty potřebujete nejen potisknout, ale i naprogramovat, můžete INK1000 využít i jako jejich programátor. Jako volitelné příslušenství totiž máte k dispozici i modul kodéru bezkontaktních karet, o který lze tiskárnu doplnit. Pak jediným průchodem karty tiskárnou bude nejen potištěna, ale i naprogramována, nebo vyčtena – jak jen budete potřebovat.

O potisk i programování karet se postará například návrhový program AsureID, který si skvěle rozumí se všemi tiskárnami Fargo. Ale použít můžete samozřejmě jakýkoliv jiný software, na který jste zvyklí. 

Pokud nebudete s objednávkou tiskárny otálet, získáte k tiskárně od distributora i návrhový software AsureID zcela zdarma. Platí jen do vyprodání aktuálních zásob.

INK1000 v kostce

  • nízké náklady na tisk
  • tisk na běžné pvc karty
  • jedna inkoustová cartridge – extrémně jednoduchá manipulace i výměna
  • ovládání stejně jednoduché jako u vaší domácí tiskárny
  • potisk 100% plochy karty bez bílých proužků na krajích
  • volitelné programování bezkontaktních karet během potisku

Tedy pro shrnutí: INK1000 = nízkonákladový plnobarevný potisk plastových karet, bez nutnosti učit se něco nového. A s volitelnou možností programování bezkontaktních karet.

Chcete se o tiskárně dozvědět ještě více?

MMF24

Koukněte sem: https://www.hidglobal.com/products/id-card-and-badge-printing/fargo/ink1000 nebo sem: https://adiglobal.cz/cz/products/qr=INK1000

Zdroj: ADI Global

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí