Hlavní navigace

HP představilo čtvrtou generaci mobilních pracovních stanic HP ZBook

8. 5. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: HP
Čtveřice nových podle výrobce nabídne výkon na úrovni serverů v těle, které se tváří jako běžný notebook. Nejvyšší model ZBook Studie například disponuje 4K displejem, volitlenými procesory Intel Xeon, grafikou Nvidia Quadro a masivní výdrží baterie.
  • Výrobce: HP
  • Distributoři ČR: AT Computers, eD´ system Czech, SWS
  • Distributoři SR: ASBIS SK, AT Computers SK, eD´ system Slovakia
  • Cena: podle modelu
  • Více informací: http://www8.hp.com/cz/cs/home.html

Společnost HP představila nové mobilní pracovní stanice řady HP Zbook, které mají svým uživatelům nabídnout výkon stolních počítačů v lehkém a přenosném provedení. Čtvrtá generace této řady podle výrobce přináší vynikající displeje, 3D grafika a výpočetní výkon na úrovni serverů.

HP klade důraz na zabezpečení nový pracovních stanic pomocí několika bezpečnostních prvků včetně HP Sure Start Gen3, prvního PC BIOSu s automatickou samoopravou a komplexním šifrováním, který nabídne silnou autentizaci, ochranu dat, ověřování identity a detekci hrozeb.

Mobilní pracovní stanice HP ZBook také přichází s předinstalovaným softwarem HP Remote Graphics pro vzdálenou spolupráci, HP Performance Advisor pro optimalizaci výkonu a HP Velocity pro spolehlivou a rychlou práci na síti. Pracovní stanice ZBook mají také certifikát ISV a jsou testovány podle vojenských standardů.

Nová generace ZBooků nabízí následující modely:

HP ZBook Studio je prémiová mobilní pracovní stanice navržená pro kreativní uživatele, filmaře, architekty a inženýry. Novinka podle HP vydrží v provozu až 16,5 hodin na jedno nabití a přitom poskytne výkon, který byl dřív považován za možný pouze u stolních modelů.

Model se pyšní displejem HP DreamColor 4K UHD, který podporuje 100 procent barevného prostoru Adobe RGB. Novinka je 18 mm silná a její hmotnost začíná na 2,08 kg. K dostání je s procesory Intel Xeon nebo sedmou generací Core, grafickou kartou Nvidia Quadro, až 2TB úložištěm a dvojicí portů Thunderbolt 3 s plnou podporou pásma 40 Gb/s.

HP ZBook 17 přináší vysoký výkon díky výběru z nejnovějších procesorů Intel Xeon nebo sedmé generace Core. Model nabídne grafické karty Nvidia Quadro nebo AMD RadeonPro, až 4TB úložiště, dva porty Thunderbolt 3 a další prvky. HP ZBook 17 lze také nakonfigurovat s optimálním výkonem dvou volitelných grafických karet pro práci s virtuální realitou při frekvenci 90 fps.

HP ZBook 15 nabídne procesory Intel Xeon nebo sedmou generací Core, až 3TB úložiště a grafické karty Nvidia Quadro nebo AMD RadeonPro. HP uvádí, že díky testům a výkonnostním měřením tento model nabídne optimální zážitek z práce s nejdůležitějšími aplikacemi od předních softwarových partnerů jako Adobe a Autodesk.

HP ZBook 14u je nejmenší a nejlehčí pracovní stanicí od HP se 22mm tělem a váhou 1,6 kg. Nabídne volitelně dotykový FHD displej, grafiku AMD FirePro 3D se 2GB pamětí, nejnovější sedmé generace procesorů Intel Core, až 32 GB RAM a až 2TB úložišť.

Novinka je certifikován pro přední softwarové aplikace a má proto umožnit rychlejší práci s řadou programů. Zákazníci vyžadující pracovní Ultrabook s 15” monitorem mohou zvolit také nedávno představený HP ZBook 15u.

Dostupnost a cena

HP ZBook Studio je v ČR již dostupný od 39 000 Kč

HP ZBook 17 je v ČR již dostupný od 40 500 Kč

HP ZBook 15 je v ČR již dostupný od 36 500 Kč

soutez_casestudy

Ceny a dostupnost HP ZBook 14u budou oznámeny v létě

Zdroj: HP

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu