Hlavní navigace

Iomega: Síťová úložná řešení StorCenter px2-300d a ix4-300d

4. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor:
Iomega StorCenter px2-300d Network Storage s procesorem Intel Atom, dvěma diskovými pozicemi a až 6 TB úložné kapacity a úložiště Iomega StorCenter ix4-300d Network Storage.
  • Výrobce: Iomega
  • Distributoři ČR: AT Computers, Avnet, Diskus, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AT Computers SK, Asbis SK, Diskus SK, Tech Data Distribution SK
  • Více informací: http://go.iomega.com

Nové modely Iomega StorCenter px2-300d a StorCenter ix4-300d jsou určeny pro náročné individuální uživatele, malé kanceláře, malé a středně velké firmy a distribuované podniky. Využívají operační systém EMC LifeLine pro sdílení souborů mezi platformami s integrovanými funkcemi zabezpečení a usnadnění práce, jako je ochrana dat RAID, pevné disky vyměnitelné za provozu (pouze u modelu px2-300d), podpora virtualizovaného prostředí, několik možností ukládání dat v cloudu, antivirová ochrana (pouze u modelu px2­300d), integrace služby Active Directory, funkce pro sdílení médií a další.

Oba produkty se dodávají s nejnovější verzí systému LifeLine 3.4, která přináší vylepšení a nové funkce, mimo jiné vylepšenou podporu služby Active Directory, souborový systém EXT4, podporu systému MySQL Server a nové funkce pro bezpečnostní kamerové systémy.

V obou produktových řadách se nabízejí plně osazené verze úložišť – u modelu px2-300d s 1TB, 2TB a 3TB pevnými disky podnikové třídy pracujícími při 7 200 otáčkách za minutu, u modelu ix4-300d s 1TB, 2TB a 3TB disky SATA II – ale také bezdiskové modely, do nichž mohou uživatelé použít vlastní pevné disky. Společnost Iomega zároveň chystá pro budoucí modely v obou řadách 4TB disky.

Modely StorCenter px2-300d a ix4-300d mohou zároveň přispět k ochraně vašeho podniku díky integrovanému softwaru pro správu videa SecureMind Surveillance Manager, který umožňuje živé sledování několika kanálů, pořizování videozáznamů a rychlé přehrávání videa pomocí několika IP kamer (kamery nejsou součástí dodávky).

Díky vestavěné úložné kapacitě a funkcím archivace a uchovávání dat jsou nová síťová úložiště Iomega pro zachycování a ukládání videa z bezpečnostních kamer mimořádně vhodná. Každé ze zařízení StorCenter px2-300d a ix4-300d zahrnuje v ceně licenci pro jednu kameru.

soutez_casestudy

Model StorCenter px2-300d navíc představuje jediný síťový úložný produkt ve své třídě, který podporuje antivirový software McAfee VirusScan Enterprise. Ten přináší integrované funkce antivirového skenování a čištění v reálném čase při přístupu a automaticky pomocí skenovacího modulu McAfee. Jedná se o plnou implementaci softwaru McAfee VirusScan Enterprise včetně známých funkcí a uživatelského rozhraní. Úložiště StorCenter px2-300d zahrnuje předplatné softwaru McAfee VirusScan v ceně, bez dalších poplatků.

Doporučená koncová cena: síťové úložiště Iomega StorCenter px2-300d začíná na 449 eur za bezdiskový model. Síťové úložiště Iomega StorCenter ix4-300d začíná na 279 eur za bezdiskový model.

Čtěte dále

Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí