Hlavní navigace

Iomega: síťové úložné pole StorCenter ix12-300r Network Storage

27. 6. 2010
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor:
Řešení StorCenter ix12-300r představuje ideální úložné zařízení instalované do racků pro malé a střední firmy a také pro menší podnikové lokality, jako jsou pracovní skupiny, oddělení či distribuované týmy a firemní pobočky.

Síťové úložné pole StorCenter ix12-300r poskytuje kapacitu až 24 TB ve dvouzásuvkovém (2-rack, 2U) modulu a umožňuje tak snadnou podporu skupin až 250 uživatelů. Úložiště StorCenter ix12-300r obsahuje pokročilé funkce pro konfiguraci a práci v síti, které jsou často dostupné pouze ve větších podnikových instalacích. Ideálně se tak hodí k ukládání dat v produkčních souborech (technologie NAS) a v blocích (technologie SAN), k zálohování důležitých podnikových dat na disk (backup to disk, B2D), jako sdílené úložiště pro virtualizovaná prostředí včetně platforem Microsoft Hyper-V Server 2008 R2 a VMware vSphere a k ukládání pro specifické potřeby některých aplikací, jako je například Microsoft Exchange Server 2010.

Zařízení StorCenter ix12-300r se instaluje do racků vyhovujících oborové normě EIA-310 a začíná od základních konfigurací s kapacitou 4 a 8 TB, kterou lze rozšiřovat po násobcích 4 nebo 8 TB až do 24 TB.

Nové úložiště StorCenter ix12-300r využívá oceňovaný software EMC LifeLine, plně rozvinuté provozní prostředí Linux a sadu aplikací, které chrání data a provádějí užitečné pracovní úlohy přesahující rámec pouhého ukládání dat. Software EMC LifeLine je navržen pro podporu více platforem (Windows, Mac, Linux a UNIX) a má certifikaci HCL pro přední virtualizovaná prostředí, včetně platforem VMware vSphere, Microsoft Hyper-V a Citrix XenServer.

Zařízení StorCenter ix12-300r přináší nová vylepšení v oblasti zprovozňování softwaru EMC LifeLine a funkcí pro správu úložiště. U modelu ix12 lze nakonfigurovat několik úrovní podpory polí RAID: RAID 5 (předkonfigurováno), RAID 6, RAID1 a RAID 10 (všechny s automatickým obnovením pole RAID), a také JBOD (jediný úložný svazek). Pole RAID 6 poskytuje v každé skupině datových jednotek jednotky s duální paritou, což přispívá k posílení integrity dat v případě selhání dvou jednotek. Model ix12 podporuje úložiště typu storage pool, což umožňuje seskupení jednotek v rámci pole podle velikosti a mechanismu ochrany dat. Model ix12 podporuje také více úložišť tohoto typu – může to být například osmidiskové pole RAID 6 pro souborová a databázová data a čtyřdiskové pole RAID10 pro data protokolů. Navíc úložiště ix12 podporuje online migraci typu pole RAID z typu RAID 1 na RAID 5 a RAID 6, což uživatelům umožňuje za provozu doladit míru ochrany dat. A konečně podporuje model ix12 online rozšiřování kapacity, takže uživatelé mohou úložiště rozšířit, aniž by to ovlivnilo online provoz.

Uvedením úložiště StorCenter ix12-300r pokračuje společnost Iomega v naplňování svého cíle zpřístupnit pokročilé funkce úložišť z nabídky společnosti EMC pro podniky milionům zákazníků po celém světě. Analytická společnost IDC odhaduje, že na světě působí přes 70 milionů firem s méně než 100 zaměstnanci a dalších 700 000 firem, které mají mezi 100 a 500 zaměstnanců. (IDC, Worldwide SMB Taxonomy 2009: Company Size Categories, Industries, and Technology Sources – Světová taxonomie malých a středních firem 2009: Kategorie velikosti společnosti, obory a technologické zdroje – dokument č. 219332, červenec 2009). Nové systémové a softwarové funkce úložiště StorCenter ix12-300r dovolují malým a středním podnikům spolehnout se na výkon a možnosti ochrany dat a zároveň jim zaručují jednoduché nasazení a potřebnou flexibilitu za cenu, kterou si mohou dovolit.

Díky čtyřem gigabitovým ethernetovým připojením a vysoce výkonnému procesoru Intel Core2Duo může model StorCenter ix12-300r sloužit jako jediné sdílené úložné zařízení, které naplní potřeby malého podniku nebo vzdálené pracovní skupiny v dnešním prostředí náročném na zpracování dat. Úložiště ix12-300r disponuje rovněž třemi porty USB 2.0, které podporují nepřerušitelný zdroj napájení (UPS) a zajišťují tak datovou integritu v případě výpadku napájení, případně umožňují připojit externí úložnou kapacitu prostřednictvím jednotek USB pro nahrání či stažení dat. Dalšími dvěma novými funkcemi poprvé uvedenými u modelu ix12­300r jsou 2GB hlavní paměť, která podporuje vstupně-výstupní (I/O) úlohy i softwarové funkce, a redundantní větráky a zdroje napájení vyměnitelné uživatelem za provozu (hot-swap) umožňující maximalizovat dostupnost systému.

CS24

Úložiště StorCenter ix12-300r je certifikováno pro spolupráci se špičkovým virtualizačním a zálohovacím softwarem včetně aplikací VMware vSphere, Windows Server 2008 R2, Citrix XenServer, Symantec Backup Exec, EMC Retrospect, Acronis TrueImage a Acronis Backup Server 10. Navíc je model ix12-300r prvním produktem společnosti Iomega, který bude uveden v seznamu EMC Support Matrix (ESM). Uvedení v seznamu ESM dává zákazníkům jistotu, že společnost EMC daný produkt otestovala pomocí vlastní sady reálných testovacích případů, takže je zaručena jeho funkčnost i v těch nejnáročnějších IT prostředích.

Doporučená koncová cena začíná od 4 399 € za 4TB konfiguraci.

Čtěte dále

Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí