Hlavní navigace

Iomega: úložné pole StorCenter px12­350r

6. 9. 2011
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Nové síťové úložiště určené do racků v malých a středních firmách nebo distribuovaných podnicích.
  • Výrobce: Iomega
  • Distributoři ČR: AT Computers, Avnet, Diskus, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AT Computers SK, Asbis SK, Diskus SK, Tech Data Distribution SK
  • Více informací: www.iomega.com

Součástí nového úložného pole StorCenter px12­350r je řada úložných a bezpečnostních technologií společnosti EMC. Tento model nahrazuje na vrcholu nabídky síťových úložišť Iomega určených pro instalaci do racků starší produkt Iomega StorCenter ix12­300r. StorCenter px12­350r je vhodné k nasazení v produkčních datových skladech, ve virtualizaci serverů, v cílových zařízeních pro diskové zálohování a v kamerových systémech.

Plná podpora migrace Hyper­V za provozu, možnost volby z několika úrovní redundance (RAID) a výměna disků za provozu, certifikace pro řadu virtualizačních prostředí a nativní podpora zálohování Avamar s deduplikací jsou řešením pro zpracování a ochranu pro malé a střední firmy.

Konfigurace nového síťového úložného pole Iomega StorCenter px12­350r

StorCenter px12­350r je dvouzásuvkové (2U) síťové úložiště určené pro instalaci do racku s 12 sloty pro rozšiřující diskové jednotky. Dodává se ve dvou základních konfiguracích: 4 disky po 2 TB, tj. minimální síťová úložná kapacita 8 TB, nebo 4 disky po 3 TB, tj. síťová úložná kapacita 12 TB. Uživatel může kapacitu rozšířit vždy čtveřicí pevných disků SATA o rychlosti 7200 ot./min. na maximální počet 12 disků po 3 TB, tedy úložnou kapacitu 36 TB. Uživatelé mohou do systému přidávat také superrychlé disky SSD o kapacitě 128 GB, které nabízí společnost Iomega.

Pokročilé podnikové funkce nového modelu Iomega StorCenter px12­350r

  • Procesor Intel Core2 Duo doplněný o 4 GB paměti poskytuje vysoký výpočetní výkon.
  • Čtyři porty gigabitového Ethernetu s podporou spojování (bonding) umožňují rozdělení zátěže a agregaci přenosové kapacity pro zvýšení výkonu nebo převzetí služeb při selhání (failover).
  • Pokročilá ochrana dat v poli RAID na úrovních 1, 10, 5 a 6 se záložním diskem, včetně automatického obnovení pole RAID a možnosti výměny disků za provozu (k dispozici jsou i režimy RAID 0 a JBOD).
  • Podpora záložního zdroje UPS, výměny disků za provozu a replikace dat, kterou zprostředkují úlohy pro kopírování dat mezi zařízeními.
  • Certifikace pro produkty VMware vSphere 5, Citrix XenServer 5.6 a Windows Server 2003/2008/2008 R2.
  • Díky podpoře řešení Avamar dává model px12­350r uživatelům k dispozici první úložiště vhodné pro zálohování vzdálených poboček pomocí technologie Avamar společnosti EMC, a to včetně deduplikace datových segmentů v souborech.
  • Spojování ethernetových portů umožňuje dělení zátěže a agregaci přenosové kapacity pro zvýšení výkonu nebo převzetí služeb při selhání (failover). Značkování paketů ve virtuálních sítích pak usnadňuje správu a zvyšuje bezpečnost.
  • Díky podpoře režimu cílového zařízení iSCSI lze řídit přístup po jednotlivých blocích, což zvyšuje efektivitu využití úložného prostoru a přispívá k dosahování rychlostí – až 425 MB/s při sekvenčním čtení.
  • Disky o podobné velikosti a stejném režimu RAID je možné sdružovat do fondů úložiště a zjednodušit tím jejich správu.
  • Podpora důvěryhodnýchdomén služby Windows Active Directory, služby MSCS a migrace za provozu pomocí technologie Hyper­V.
  • Integrovaný systém AXIS Video Hosting System (AVHS) zajišťuje podporu až 12 IP bezpečnostních kamer Axis a poskytuje řešení pro ukládání videa z bezpečnostních kamer.

Dostupnost a cena

Channelworld_ozveny

Produkt StorCenter px12­350r je nabízen ve dvou modelech: s kapacitou 8 TB (4 disky po 2 TB) za 4 249 € (cca 106 230 Kč) nebo 12 TB (4 disky pro 3 TB) v ceně 4 999 € (cca 125 000 Kč). (Oba modely obsahují pevné disky SATA se 7 200 ot./min.)

Cena za produkt osazený maximální úložnou kapacitou 36 terabajtů činí necelých 10 500 dolarů (cca 189 000 Kč).

Čtěte dále

TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně