Hlavní navigace

Konkurence: Alza.cz zahájila přímý elektronický prodej licencí Microsoftu

13. 10. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Alza.cz, Microsoft
Alza.cz jako čtvrtý prodejce na světě přímo ve spolupráci s Microsoftem zahájila elektronický prodej softwaru z jeho dílny. Hlavní konkurenční výhodou má být rychlost dodání a širší nabídka.

Konkurence: Alza.cz zahájila přímý elektronický prodej licencí MicrosoftuE-shop Alza.cz nově nabízí zákazníkům přímý prodej elektronických licencí k softwaru společnosti Microsoft.

Alza.cz je teprve čtvrtým prodejcem na světě, přes něhož přímo Microsoft takto prodává své softwarové produkty. Ve středoevropském regionu je prvním.

Zákazníci si nově v e-shopu mohou koupit operační systém Windows, kancelářskou sadu Office nebo bezpečnostní řešení z dílny Microsoftu, přičemž jim podle tiskové zprávy e-shopu do pěti minut od zaplacení přijde e-mailem aktivační kód a odkaz, přes který si mohou dotyčný software stáhnout.

Širší výběr jazykových mutací k rychlému dodání

Alza.cz v tiskové zprávě uvádí, že díky nové službě jsou rychle k dispozici i různé jazykové mutace softwaru, které jiné e-shopy nenabízejí vůbec, nebo jejich dodání trvá delší dobu. U nových Windows 8 ovšem tato výhoda odpadá, protože systém umožní v obou maloobchodně dostupných edicích zcela volně stahovat různé jazykové baličky a přepínat mezi nimi dle potřeby.

Kromě již uvedeného softwaru lze elektronicky nakupovat také hry od Microsoftu a předplatné pro členství v herní síti Xbox Live, která se z původní služby pro herní konzoli Xbox 360 mění v multiplatformní herní a zábavní službu. Microsoft má s Xbox Live velké plány v systémech Windows 8 i Windows Phone 8.

Přehled zakoupeného softwaru zákazníci naleznou po přihlášení v e-shopu v sekci „Můj účet“. Pokud by tedy e-mail s odkazem a aktivačním kódem ztratili nebo omylem smazali, tak zde jim budou k dispozici archivované aktivační kódy, které si zakoupili.

Alza.cz i Microsoft si novou spolupráci pochvalují

Zákazníci Alza.cz jsou nároční a jsme přesvědčeni, že tento způsob nákupu uvítají. Odpovídá totiž jejich nákupnímu i životnímu stylu,“ uvedl ve zprávě pro média Jaromír Řánek, marketingový ředitel společnosti Alza.cz provozující stejnojmenný e-shop. Ten již má prý dobré zkušenosti s elektronickým prodejem softwaru a také elektronických knih (e-booků).

„Společnost Microsoft je ráda, že z celé střední a východní Evropy můžeme systém elektronických licencí poprvé spustit právě v České republice. K tomu jsme potřebovali silného partnera a tím Alza.cz nepochybně je. Český trh má velký potenciál. Proto máme stejně velká očekávání, která jistě budou naplněna“, uvedl v tiskové zprávě Aleš Petr z české pobočky společnosti Microsoft.

MMF24

Konkurence může elektronické licence odebírat od distributora

Alza.cz je sice momentálně jediným českým prodejcem, který spolupracuje přímo s Microsoftem, ovšem rychlou dodávku elektronických licencí amerického softwarového giganta mohou nabídnout i další prodejci. Jak již ChannelWorld informoval, společnost Tech Data Distribution nedávno zpřístupnila i českým resellerům službu Activate-Here.

Ta přináší možnost objednat pro zákazníka software prozatím právě společnosti Microsoft, který mu bude v elektronické formě k dispozici do 30 minut. Objednávky je možné realizovat na českém webu společnosti, kde jsou vybrané produkty označeny ikonou Activate-Here. Časem má být k dispozici software i dalších výrobců.

Zdroj: Alza.cz, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line