Hlavní navigace

Microsoft na konferenci Build 2018 představil záplavu nových nástrojů pro vývojáře

10. 5. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © Sergey Nivens - Fotolia.com
Výrazným poselstvím letošní vývojářské konference Microsoftu byl důraz na Microsoft 365 a jeho potenciál pro vývoj moderních inteligentních aplikací. Vývojáři dostanou „na hraní“ celou řadu nových nástrojů pro tuto platformu.

Používejte Microsoft 365! Tak znělo jedno z hlavních poselství, které zaznělo na letošním ročníku vývojářské konference Microsoft Build. Výrobce považuje svou platformu za nezbytnou součást přístupu, který vývojářům umožní oslovit zákazníky vícero způsoby a na vícero zařízeních.

Microsoft 365 v sobě spojuje Office 365, Windows 10 a Enterprise Mobility + Security. Podle výrobce proto představuje ucelené, inteligentní a bezpečné řešení. Konference Build 2018 proto přinesla řadu novinek, které mají vývojářům pomoci vyvíjet aplikace právě na této platformě.

Integrace funkcí a umělé inteligence

Mezi tyto nové nástroje a funkce patří například Microsoft Teams API v Microsoft Graph a podpora vlastních specifických aplikací v Microsoft Teams pro inteligentní, na míru šité prvky založené na specifických potřebách firmy či průmyslových odvětví.

Platforma nově nabídne hlubší integrace SharePointu v Microsoft Teams, novou podporu pro vizualizaci Power BI v Excelu, podporu UWP XAML Islands, .NET Core 3.0 nebo MSIX pro komplexní řešení kontejnerizace.

Stranou nezůstala ani umělá inteligence. Nové funkce pro Azure Machine Learning a Java Script mají umožnit vytvářet vlastní komplexní dopňky do katalogu vzorců v Excelu, zatímco Windows Machine Learning přinese vývoj modelů strojového učení v prostředí inteligentního cloudu.

Novinka Microsoft Azure Blockchain Workbench má zase zjednodušit vývoj blockchainových aplikací úzkým propojením blockchainové sítě podporované v rámci Azure a cloudových služeb, jako jsou Azure Active Directory, Key Vault a SQL Database.

Visual Studio IntelliCode je novinka, která doplní běžný vývoj o možnosti umělé inteligence a bude nabízet návrhy na zlepšení kvality kódu a celkové produktivity. Visual Studio Live Share pak umožní vývojářům spolupracovat s členy týmu v reálném čase.

Propojení lidí a zařízení

Nová aplikace Your Phone se má stát mostem mezi chytrým telefonem a počítačem pro plynulý přenos obsahu, jako jsou zprávy, fotografie a notifikace napříč sdílenými zařízeními. Novinka už je dostupná členům programu Windows Insider.

Podnikoví zákazníci získají podporu pro byznysové aplikace a IT poradenství pro své konfigurace přes aplikaci Microsoft Launcher pro Android, která obsahuje i nedávno uvedenou Časovou osu určenou k využití na různých zařízeních.

Platforma Microsoft 365 nově podporuje také řešení Adaptive Cards, které vývojářům umožní vytvářet interaktivní obsah zpráv, které zasílají jejich aplikace, boti či služby do aplikací Teams a Outlook. Výsledkem je agregace sdělení a snížení počtu potřebných kroků.

Smíšená realita vystrkuje růžky

Microsoft v neposlední řadě ukázal také možnosti smíšené reality. Řešení Microsoft Remote Assist například umožní zákazníkům spolupracovat na dálku přes hands-free videohovory, sdílení obrázků a anotací smíšené reality se svými kontakty v rámci Microsoft Teams.

CS24

Microsoft Layout zase zákazníkům umožní navrhovat prostory v prostředí smíšené reality, importovat 3D modely na vytváření půdorysu v životní velikosti, zkoumat návrh designu přes kvalitní hologram ve fyzickém prostoru nebo ve virtuální realitě a sdílet a upravovat jej v reálném čase.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages