Hlavní navigace

Dell představuje notebooky XPS 13, XPS 14 a XPS 16 s AI a futuristickým designem

10. 1. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Notebooky Dell řady XPS Autor: Dell Technologies
Dell Technologies představuje nové notebooky řady XPS, jež rozvíjejí design modelu XPS 13 Plus představeného před dvěma lety na veletrhu CES. Zaujmou hliníkovým tělem, displejem krytým Gorilla Glass 3, přesným dotykovým ovládáním či procesory Intel Core Ultra s vestavěnou umělou inteligencí. K tomu nabídnou solidní multimediální výbavu a rychlé nabíjení. České zastoupení slibuje, že k zákazníkům přijdou tyto notebooky už brzy a ve třech velikostech od 13 do 16 palců.

Modely Dell XPS byly navrženy v duchu čistého, minimalistického designu. Tělo je vyrobeno z CNC obráběného hliníku, což zajišťuje pevnost a odolnost, ale i nízkou hmotnost. Mobilitu umocňují minimalizované rámečky kolem displeje. Eleganci pak barevná provedení Graphite a Platinum.

Srdcem notebooků XPS jsou procesory Intel Core Ultra s integrovanou podporou umělé inteligence s přidanou jednotkou NPU (Neural Processing Unit). Počítač se tak nemusí ve výkonu spoléhat jen na CPU nebo GPU, nová technologie navýší výkon při zachování výdrže baterie. Všechny notebooky jsou ve Windows 11 vybaveny funkcí Copilot, využívající umělou inteligenci pro usnadnění a urychlení práce prostřednictvím jednoho dedikovaného tlačítka.

Notebooky XPS jsou vybaveny panely InfinityEdge s dotykovým displejem OLED, proměnlivou obnovovací frekvencí, vysokým rozlišením, věrnými barvami a technologií Dolby Vision pro vykreslení detailů na úrovni. Audio vybavení staví na čtveřici reproduktorů, Dolby Atmos a prostorovém 3D stereo zvuku MaxxAudio Pro společnosti Waves. Nová webkamera s rozlišením FHD 1080p zajistí plynulé a čisté videohovory. Předností je i dlouhá výdrž baterie a nabíjení ExpressCharge, kdy se baterie z nuly na 80 % dostane za pouhých 60 minut.

XPS třikrát jinak

Modelová řada XPS má tři zástupce. Dva větší modely, XPS 16 a XPS 14, splňují požadavky Nvidia Studio a poskytují tak výkon pro náročné kreativní úlohy, jako je 3D rendering, střih videa či živé vysílání. Dále nabídnou exkluzivní přístup k sadě AI nástrojů Studio a ovladačům Nvidia Studio Drivers.

• XPS 16 představuje vrchol nabídky s vysokým výkonem pro náročné úlohy. S procesory Intel Core Ultra a grafickými kartami Nvidia GeForce RTX najde uplatnění při střihu videa nebo testování nejnovějšího softwaru s umělou inteligencí.

• XPS 14 je pak vyváženou kombinací výkonu, designu a mobility. Ač o 21 % lehčí než 16palcový model, i on zvládá náročné úkoly. S volitelnými grafickými procesory Nvidia GeForce RTX dokáže upravovat a přehrávat videa ve vysokém rozlišení, a díky dlouhé výdrži baterie to zvládne i na cestách.

• XPS 13 je stylový multitalent. Minimalistický design s hmotností lehce přes 1 kg a tři nové varianty displeje (včetně FHD+, QHD+ dotykového a 3K+ OLED dotykového) představují ideál pro život v pohybu.

MMF24

Jednička v udržitelnosti

Nové modely byly navrženy s ohledem na závazek společnosti Dell používat udržitelnější materiály ve svých výrobcích i obalech. Jsou důležitým krokem na cestě k naplnění jejího ambiciózního plánu 2030 Advancing Sustainability Goals díky dosud nejvyššímu podílu udržitelných materiálů. Poprvé se notebooky představují v hávu z recyklovaného a nízkoemisního hliníku vyrobeného z obnovitelného zdroje energie. Rodina notebooků XPS navíc odpovídá novým klimatickým kritériím EPEAT Climate+ a tím splňují nejlepší průmyslové postupy pro snižování emisí uhlíku. Obaly jsou vyrobeny ze 100% recyklovaných nebo obnovitelných materiálů.

Zdroj: Dell Technologies

Čtěte dále

Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu