Hlavní navigace

Reportáž: Bezpečně o bezpečnosti s IS4 security

27. 5. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Channel World
Partnerské setkání plné zpráv ze světa kyberbezpečnosti doprovázelo příjemné počasí a blízkost zlatavého moku.

Společnost IS4 security uspořádala 26. 5. 2022 partnerskou konferenci, jež se tentokrát konala v malebném Akciovém pivovaru Dalešice. Ten je známý především jako místo, kde se natáčely ikonické scény filmu Postřižiny.

Na zhruba čtyřicítku účastníků z řad partnerů a VIP koncových zákazníků IS4 security čekal dopolední a odpolední přednáškový blok nabitý aktuálními informacemi o novinkách v portfoliu vendora zakončený názornou ukázkou řešení bezpečnostních incidentů.

Program zahájil ředitel IS4 security René Pospíšil, který po přivítání účastníků představil řešení pro integrovanou správu a zabezpečení dat EMA. Důraz přitom kladl na legislativní aspekty a požadavky i technické detaily nasazení sytému.

Poté se slova ujal Milan Jansa, jenž účastníky seznámil s partnerskou zónu značky Bitdefender. Došlo na zevrubné představení zóny a jejích funkcionalit se zvláštním zaměřením na obchodní podmínky a výhody pro partnery.

Jansa rovněž zmínil, že do 31. 8. 2022 běží beta testování zóny, přičemž na začátku září bude spuštěn testovací provoz s vybranými partnery a v průběhu podzimu by Bitdefender partnerská zóna měla být dostupná již pro všechny partnery IS4 security.

Platíš ransomware? Zaplatíš dvakrát

Odpolední část programu odstartovala přednáška speciálního hosta akce, Ziva Simhona, viceprezidenta izraelské společnosti Cyfox. Ten mimo jiné vysvětlil, jak snížit komplexitu a správu vícero kyberbezpečnostních řešení pomocí AI.

Mezi účastníky rezonovala zejména informace, že 60 % malých firem, které se stanou obětí kyberútoku, do 6 měsíců ukončuje svůj provoz. Simhon zdůraznil, že vysoká ochota SME platit ransomware je často přivádí do neřešitelných finančních potíží, a je proto důležité těmto klientům nabízet adekvátní bezpečnostní řešení.

Slova se rovněž podruhé ujal René Pospíšil, jenž v první řadě poděkoval partnerům za dlouhodobou úspěšnou spolupráci, díky které bylo IS4 security vyhlášeno top country partnerem společnosti Bitdefender za rok 2021.

Následně oznámil, že promo akce Bitdefender Spring Promo 2022, která měla původně končit 31. 5. 2022, byla prodloužena až do konce srpna. V rámci akce mají zákazníci, kteří používají konkurenční řešení, možnost při přechodu na Bitdefender využít odkupné v délce až 12 měsíců.

Hokej, pivo, zpěv

Na závěr oficiálního programu vystoupil bezpečnostní specialista IS4 security Jaroslav Hromátka, jenž předvedl živou ukázku řešení bezpečnostních incidentů. Nutno dodat, že někteří účastníci dělili svoji pozornost mezi odborný výklad a právě probíhající hokejový zápas.

CS24

Neformální část setkání odstartovala prohlídka pivovaru, kde účastníci měli příležitost ochutnat místní tekuté speciality, po setmění vystoupilo hudební uskupení v čele se zpěvačkou Sárou Milfajtovou. Volná zábava pak pokračovala až do pozdních hodin.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu