Hlavní navigace

Panasonic vydal aktualizovanou verzi Toughpadu FZ-M1

31. 7. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Panasonic
Společnost Panasonic aktualizovala svůj odolný tablet bez ventilátorů ve verzích Value a Standard a s operačním systémem Windows.

Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 mk3 Standard je nyní vybaven silnějším procesorem 7. generace Intel Core i5-7Y57 vPro.  

Zařízení je také vybaveno jasnějším displejem s jasem až 700 cd/m², s čirou ochrannou antireflexní vrstvou dotykové obrazovky, kterou lze ovládat všemi deseti prsty.

Model Value zdvojnásobil paměť RAM na 4 GB a získal výkonnější procesor Intel Celeron N4100.

Volitelná integrovaná 3D kamera Intel RealSense je navržena k měření a zpracovávání rozměrů ve 3D. Řešení je vhodné například pro optimalizaci skladovacích prostor, údržbu zařízení a majetku, monitorování zranění ve zdravotnictví a při vyšetřování nebo pořizování snímků při likvidaci pojistných událostí.

3D kamera je použitelná v rozsahu od 16 cm do 10 m v závislosti na rozlišení a podmínkách prostředí. Je vhodná k venkovnímu použití a lze ji začlenit do modelu FZ-M1 Standard.

Dalším volitelným příslušenstvím je mikrokamera s termálním zobrazováním FLIR Lepton, která umožňuje pracovníkům v terénu snímat a zpracovávat přesné termální fotografie, které lze následně odesílat pomocí dalších podnikových aplikací a přidávat k nim obsah s metadaty, například QR kódy.

Tablet Panasonic FZ-M1 je možné nakonfigurovat při nákupu tak, že speciální funkce jako kamery lze kombinovat s dalším integrovaným příslušenstvím včetně 4G mobilního širokopásmového připojení, GPS a antény do vozidla.

Integrovaný profesionální rozšiřující modul zahrnuje sériový port, LAN, NFC, čtečku SmartCard, čtečku čárových kódů, UHF RFID a možnost výměny baterie za provozu.

Tablet Toughpad FZ-M1 je standardně vybaven portem USB 3.0, kartou microSD, headsetem, vstupem pro stejnosměrné napájení a kartou microSIM.

Při hmotnosti 540 g a tloušťce 18 mm prošel tablet Toughpad FZ-M1 testy pádu z výšky 150 cm. Disponuje stupněm krytí proti průniku prachu a vody IP65. Je schopen provozu při teplotách od -10 °C do +50 °C.

S vestavěnou technologií pro úsporu energie, jako je čidlo okolního osvětlení, může tablet Toughpad FZ-M1 fungovat osm hodin (MobileMark 2014) při napájení ze své vyměnitelné baterie, která se plně nabije již za 2,5 hodiny.

K dispozici je také volitelná rozšířená baterie s výdrží 18 hodin (MobileMark 2014). Pro uživatele, kteří potřebují pracovat déle, je tu možnost konfigurace s baterií vyměnitelnou za provozu prostřednictvím doplňkových konfigurovatelných portů.

Uživatelům, kteří využívají videokonference a fotokopírování dokumentace v terénu, nabízí tablet FZ-M1 2Mpx přední kameru se stereo mikrofonem a 8Mpx zadní kameru.   

soutez_casestudy

Oba nové modely budou dostupné od konce srpna 2018. Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 mk3 Standard bude stát 1 644  eur bez DPH. Tablet Panasonic Toughpad FZ-M1 mk3 Value bude stát 1 083 eur bez DPH.

Zdroj: Panasonic

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné