Hlavní navigace

QNAP Systems představuje novou řadu rackových NAS TS-x31XU

26. 2. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: QNAP Systems
Nová řada nabízí celkem šest modelů lišící se počtem šachet a přítomností redundantního zdroje. Novinky umožňují flexibilní práci s prostorem na discích, nabízejí platformu pro vytvoření soukromého internetu věcí a disponují sadou nástrojů pro práci se soubory.

Společnost QNAP Systems oznámila uvedení nové řady rackových NAS úložišť TS-x31XU. K dispozici jsou modely se 4, 8 a 12 pozicemi a s možnostmi jediného nebo redundantního napájecího zdroje.

Řada TS-x31XU běží na čtyřjádrovém procesoru ARM Cortex-A15, Alpine AL-314 s taktovací frekvencí 1,7 Ghz a je vybavený 2 GB nebo 4 GB DDR3 RAM (s možností rozšířit na 16 GB).

Modely dále nabízejí dva integrované porty sítě 10GbE SFP+ a podporují VJBOD (Virtual JBOD) a Container Station. To vše z nich podle výrobce činí výkonná, multifunkční a energeticky efektivní úložná řešení.

Porty sítě 10GbE SFP+ zajišťují přenosovou rychlost až 1 242 MB/s. Pro pružnější nasazení lze navíc nainstalovat dodatečnou jednoportovou kartu pro rozhraní 10GbE PCIe.

TS-x31XU jsou podle QNAP Systems ideální pro malé a střední podniky, které potřebují zálohování a obnovu dat, úložiště pro virtualizaci, privátní cloud a zajištění své IT infrastruktury do budoucna pro sítě 10GbE.

Řešení VJBOD pomáhá maximalizovat využití úložišť, neboť kromě užívání fyzických rozšiřujících úložných jednotek mohou uživatelé využít kapacitu TS-831X k rozšiřování rozšiřování ostatních úložišť.

VJBOD lze použít k vytváření virtuálních seznamů úložišť a svazků na virtuálních discích pro provozování služeb na NAS. Uživatelé tak mohou flexibilně nakládat s nevyužitým prostorem na discích.

Řešení Container Station pak může posloužit jako platforma pro sukromý internet věcí s množstvím kontejnerových aplikací, kterými mohou vývojáři iniciovat mikroslužby.

Řada TS-x31XU podporuje sdílení souborů napříč platformami na systémech Windows, Mac a Linux/UNIX, zálohování stolních počítačů a laptopů se systémy Windows a Mac, RTRR s verzemi záloh, rsync a zálohování na úložiště v cloudovém prostřed.

TS-x31XU lze používat jako VPN server nebo jako VPN klient pro zabezpečený přístup k síti. Fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch umožňuje rychle vyhledávat soubory, zatímco nástroj Qsync se postará o jejich synchronizaci a sdílení.

Nástroj QmailAgent umožňuje centralizaci více e-mailových účtů a zjednodušení každodenní správy e-mailů a Surveillance Station uvádí profesionální dohledové řešení na bázi IP.

Úložnou kapacitu TS-x31XU lze zvýšit připojením až dvou rozšiřujících jednotek QNAP (12 pozicového UX-1200U-RP nebo 8 pozicového UX-800U-RP), a zajistit tak celkovou kapacitu pro až 36 disků.

Díky podpoře QJBOD Express QJBOD Express mohou uživatelé k TS-x31XU připojit velkokapacitní rozšiřující jednotku QNAP a migrovat data na jiný NAS prostřednictvím jednotky JBOD, aniž by potřebovali připojení k síti.

Přehled modelů řady TS-x31XU

Redundantní zdroj napájení

  • TS-431XU-RP: 4-pozicový, 2 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-831XU-RP: 8-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-1231XU-RP: 12-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

Jediný zdroj napájení

  • TS-431XU: 4-pozicový, 2 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-831XU: 8-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

  • TS-1231XU: 12-pozicový, 4 GB DDR3 SODIMM RAM

Dostupnost

MMF24

Řada QNAP TS-x31XU je již k dispozici.

Zdroj: QNAP Systems

Čtěte dále

Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu