Hlavní navigace

Veeam představil aktualizaci platformy Veeam Data Platform 23H2

14. 11. 2023
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Veeam Cyber Secure Program Autor: Veeam
Veeam zásadně vylepšuje možnosti kybernetické ochrany v rámci své stěžejní platformy a představuje nový Veeam Cyber Secure Program, který podnikům dává jistotu, že mohou prosperovat ve stále nebezpečnějším světě

Veeam Software oznámil aktualizaci platformy Veeam Data Platform 23H2, která zahrnuje i novou verzi řešení Veeam Backup & Replication v12.1. Ta je postavena na principech zabezpečení, obnovy a svobody dat, obsahuje pokročilejší zabezpečení dat, detekci malwaru, automatickou obnovu i funkce hybridního cloudu, které umožňují udržet podniky v chodu i tváří v tvář rostoucímu množství ransomwarových a ostatních kybernetických útoků.

Veeam přináší inovace v oblasti ochrany dat a obnovy po ransomwarových útocích a poskytuje inovativní řešení, která reagují na vyvíjející se potřeby moderních podniků. Aktualizace Veeam Data Platform 23H2 zahrnuje nové funkce pro zabezpečení a ochranu proti ransomwaru pro řešení Veeam Backup & Replication, Veeam ONE a Veeam Recovery Orchestrator.

Nová verze přináší pokročilejší zabezpečení dat, detekci malwaru, automatické obnovení a možnosti hybridního cloudu v rámci celého prostředí hybridního cloudu. Veeam Backup & Replication v12.1, základ datové platformy Veeam, zkracuje dobu reakce na incidenty díky proaktivnímu vyhledávání hrozeb pro zálohy, integraci SIEM platforem i pravidel nástroje YARA pro detekci vzorů ransomwaru a příručky, jež zákazníkům pomáhají implementovat osvědčené postupy kybernetické bezpečnosti dle NIST.

Mnoho nových funkcí a vylepšení kybernetické bezpečnosti v aktualizaci Veeam Data Platform 23H2 je navrženo tak, aby pomohly všem organizacím připravit se na bezpečnostní incidenty a naplánovat své kroky tím, že spojí týmy IT a bezpečnosti s technologií, která jim umožní čelit ransomwaru, potlačit ho a zvítězit nad ním. Mezi tyto nové funkce a vylepšení kybernetické bezpečnosti patří:

•             Detekce a identifikace kybernetických hrozeb.

•             Rychlejší reakce a zotavení z ransomwarových útoků.

•             Bezpečná a předpisům vyhovující ochrana dat.

Veeam dále upozornil na nové verze produktů Veeam pro AWS, Azure a Google Cloud, které se objeví příští měsíc, a nadcházející uvedení produktu Kasten K10 6.5. Společnost nedávno oznámila BaaS pro Microsoft 365 a Azure a na začátek roku 2024 je plánována nová verze řešení Veeam Backup for Microsoft 365.

Nový Veeam Cyber Secure Program

Nový Veeam Cyber Secure Program kombinuje účelově vyvinutou technologii Veeam s týmem odborníků, kteří pomáhají zákazníkům s ochranou a zotavením z ransomwarových útoků. Tento program, který bude k dispozici na začátku roku 2024, dává zákazníkům jistotu, že budou jejich řešení Veeam implementována podle nejvyšších bezpečnostních standardů, a záruku, že jsou připraveni na kybernetický incident.

Cyber Secure Program zahrnuje služby pro obnovu po incidentech, jako pokročilý onboarding, asistenci při návrhu a implementaci a čtvrtletní kontroly stavu. Během kybernetického incidentu mají zákazníci přístup k dedikovanému manažerovi podpory a týmu Ransomware Response s reakcí během 30 minut dle smlouvy o úrovni služeb (SLA).

Součástí služby Veeam Cyber Secure Program je také záruka Veeam Ransomware Recovery, která poskytuje až pět milionů amerických dolarů na úhradu nákladů na obnovu dat. Veeam Cyber Secure Program dává organizaci jistotu a klid, že bude připravena na další kybernetický útok, protože má k dispozici čisté a spolehlivé zálohy připravené k rychlé obnově.

CS24

Dostupnost

Aktualizace Veeam Data Platform 23H2 bude vydána později v tomto roce.

Zdroj: Veeam Software

Čtěte dále

Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?