Hlavní navigace

Iomega: úložné pole StorCenter px12-450r

28. 5. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor:
Síťové úložné pole Iomega StorCenter px12-450r představuje multiprotokolové síťové datové úložiště určené pro malé a střední firmy, instalace na vzdálených pracovištích a pobočkách velkých podniků.
  • Výrobce: Iomega
  • Distributoři ČR: AT Computers, Avnet, Diskus, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: AT Computers SK, Asbis SK, Diskus SK, Tech Data Distribution SK
  • Více informací: www.iomega.com

Úložiště StorCenter px12-450r využívá novou produktovou řadu procesorů Intel Xeon E3-1200 v2, obsahuje 8 GB paměti RAM, vyznačuje se vylepšenou podporou uživatelů, je připraveno pro 4TB pevné disky a 10gigabitové ethernetové sítě (10GbE). Model StorCenter px12-450r využívá nejnovější verzi operačního systému EMC LifeLine, který uživatelům zpřístupňuje podnikové technologie a cloudové funkce společnosti EMC.

Úložné síťové pole StorCenter px12-450r NAS je navrženo s ohledem na pokročilé funkce včetně deduplikace, infrastruktury VDI, databázových aplikací a aplikací využívajících úložiště. K příkladům nově vyvíjených aplikací patří systémy pro správu videa (VMS) podporující kamerové dohledové systémy a antivirový program McAfee VirusScan Enterprise provozovaný nativně v úložišti.

StorCenter px12-450r pohání procesor Intel Xeon E3-1200 v2 spolu s 8 GB paměti. Novinka se nabízí v bezdiskových a částečně osazených konfiguracích, a umožňuje tak uživatelům začít s malou úložnou kapacitou, případně použít vlastní pevné disky a rozšiřovat kapacitu podle aktuálních potřeb. Úložiště px12-450r je certifikováno pro škálu 1TB, 2TB a 3TB běžných pevných disků a disků řady Server Class, ale také pro připravované pevné disky s kapacitou 4 TB. Všechny disky dodávané k modelu px12-450r společností Iomega, ať už v rámci produktových konfigurací, nebo jako rozšiřující jednotky, spadají do řady SATA Server Class.

Nové úložiště px12-450r podporuje rovněž jednotky SSD. Model px12-450r rozšiřuje pro uživatele oproti předchozímu modelu px12-350r možnosti obsluhy. Nový konstrukční návrh totiž dovoluje svépomocí vyměnit celou procesorovou jednotku demontáží dvou rukou šroubů. Všechny produktové konfigurace obsahují přihrádky pro diskové jednotky pro rozšiřování kapacity.

Úložiště StorCenter px12-450r přináší dvě softwarová vylepšení. Jde o úložné pole za cenu do 10 tisíc dolarů (tj. cenová úroveň 1 a 2 podle analytické společnosti IDC), ve kterém je nativně provozován antivirový produkt McAfee VirusScan Enterprise. V úložišti px12-450r lze také spouštět linuxové aplikace vytvořené pomocí sady Iomega LifeLine Software Development Kit (SDK).

MMF24

McAfee VirusScan Enterprise je bezpečnostní software podnikové třídy určený pro používání v koncovém bodě, který je provozován nativně v úložišti px12-450r bez nutnosti instalovat externí server. McAfee VirusScan bude součástí všech síťových úložišť řady Iomega PX, jakmile bude dostupný – podle předpokladů v druhé polovině letošního roku.

Všechny produktové konfigurace (s výjimkou bezdiskové verze) obsahují pevné disky SATA Server Class Series. Koncové prodejní ceny začínají od 4 999 eur (cca 127 000 Kč) za bezdiskový model.

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu