Hlavní navigace

Lenovo představuje nové stolní počítače ThinkCentre neo s AI

16. 1. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Lenovo ThinkCentre neo 50a Gen 5 27 Autor: Lenovo
Lenovo ThinkCentre neo Ultra je první stolní počítač v provedení Ultra Small Form Factor se schopnostmi umělé inteligence. Jde o jednoho z prvních zástupců nové řady, ve kterých se výkon procesoru, grafické karty a nezávislého NPU vzájemně doplňují, spolupracují a rozšiřují své možnosti.

Lenovo ThinkCentre neo Ultra je navržen pro SMB, které chtějí využít schopnosti umělé inteligence bez nutnosti velkých investic nebo vybavení. Se svým objemem 3,6 litru tento stolní počítač dokazuje, že méně může být více – díky maximálnímu využití vnitřního prostoru je vybaven procesorem až Intel Core i9 na platformě Intel vPro Enterprise, grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 4060, samostatnou NPU kartou s možností snadného upgradu, až 64GB DDR5 RAM a dalšími komponenty. Aby zařízení zůstalo chladné i při intenzivním výkonu, disponuje ThinkCentre neo Ultra trojitým tepelným ventilátorem, který nasává chladný vzduch shora a vytlačuje jej vzadu na spodní straně šasi. 

S ohledem na budoucnost je ThinkCentre neo Ultra vybavený připojením Wi-Fi 712 pro extrémní rychlost připojení, může obsahovat až osm portů pro připojení displeje a lepší multitasking, a jeho operační paměť a úložiště mohou být snadno vyměněny za novější verzi, což vyhovuje měnícím se potřebám malých a středních podniků. 

Ať už využíváte možnosti umělé inteligence ke generování programovacích kódů, tvoříte obrázky pro snížení zátěže návrhářů, vytváříte znělku pomocí offline AI generátoru, streamujete pomocí umělé inteligence nebo pracujete s brýlemi pro virtuální realitu, ThinkCentre neo Ultra je tady, aby změnil způsob, jakým firmy a zaměstnanci tvoří, spolupracují a myslí.

Pro malé a střední podniky, které hledají komplexní výpočetní řešení, jsou určeny Lenovo ThinkCentre neo 50a 27 Gen 5 (na úvodním obrázku) a ThinkCentre neo 50a 24 Gen 5. Ty mohou nabídnout produktivitu a spolupráci v elegantním provedení. 

Tyto 27palcové a 24palcové počítače typu All-in-One (AIO) mají nový štíhlý vzhled a jsou poháněny procesorem až Intel Core i7 a operační pamětí až 32GB DDR5, a na první pohled zaujmou obrazovkou s obnovovací frekvencí 100 Hz, 99% sRGB pokrytím a certifikací TÜV Rheinland. Oba počítače jsou ideálním prvním zařízením pro malé a střední podniky s volitelným bezdrátovým nabíjecím stojanem.

Pro snadnou spolupráci disponují oba AIO počítače funkcí Display Sharing, která přemění počítač na monitor v případě, že je k němu připojený notebook přes HDMI port, a technologií Lenovo Smart Storage, která využívá své interní úložiště jako privátní cloud a umožňuje uživatelům přistupovat, upravovat a sdílet své soubory kdykoliv a kdekoli. 

MMF24

Oba počítače jsou ideální volbou pro firmy, které chtějí maximálně využít dostupný prostor a zvýšit svou produktivitu. Oba jsou díky certifikaci TÜV Rheinland Ultra Low Noise velmi tiché, mají špičkovou konektivitu Wi-Fi 66 a obsahují 5Mpx kameru s elektronickou krytkou kamery pro větší soukromí.

Zdroj: Lenovo

Čtěte dále

ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
ExpertBook B5: Nástroj pro náročné
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Milan Bartek (Arrow ECS): Cloud je pro nás strategickou oblastí
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Marcel Divín (Epson Europe): Kudy se ubírá firemní tisk?
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Atos: Spokojení zaměstnanci mohou zvýšit firemní zisk až o čtvrtinu
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Allegro v ČR spouští vlastní výdejní boxy, WE|DO se mění na One by Allegro
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu
Sophos: Firmy se zajímají o kyberpojištění, 76 % kvůli němu zlepšilo ochranu