Hlavní navigace

Zveme vás na konferenci ICT ve školství, vstup je volný

1. 3. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Školství prošlo v posledních dvou letech zatěžkávací zkouškou. Dokázalo na ni konečně dostatečně zareagovat a připravit se na potřeby současné i budoucí výuky? Vypadá to, že i ve školství a efektivním zavádění technologií se ještě máme spoustu co učit.

Na letošním ročníku konference o komunikačních a informačních technologiích ve školství se proto zaměříme na novinky v softwarovém i hardwarovém vybavení pro studenty, pedagogy a učebny. Přiblížíme vám, jak na novou realitu reaguje vývoj školních informačních systémů, interaktivních nástrojů a zařízení pro komunikaci a spolupráci studentů. A věnovat se budeme také dalšímu vlivu ICT na způsob a obsah výuky, výukových kurzů a dalších digitálních vzdělávacích materiálů.

Akce proběhne 22. března online a vstup na ni je volný. Je určena nejen pro dodavatele ICT, zodpovědné ICT metodiky, pedagogy a pracovníky vzdělávacích institucí, ale i představitele státní správy.

Ochutnávka z programu

Standard smíšené výuky

Online výuka otevřela nově možnosti pro všechny děti, které se i bez Covidu nemohou zapojit do běžného prezenčního vzdělávání. Koncept kombinovaného vzdělávání už nyní používají desítky škol napříč republikou a ověřuje ho nyní i MŠMT. O „novém školním normálu“ bude hovořit Jiří Jeništa z AV MEDIA SYSTEMS.

Systém Edookit zjednodušuje práci učitelům

Manažer projektu Edookit, Roman Vejražka z UNICORN, bude mluvit o informačním systému v cloudu, který v UNICORN vytvořili společně s učiteli a jehož cílem je pomáhat školám od MŠ, ZŠ, SŠ po VOŠ s organizací školních procesů. Ukáže, že změn k lepšímu se není třeba obávat.

Online vzdělávání v prostředí vysokých škol

Jana Švejdová z UNICORN ukáže systém online vzdělávání založenému na využívání širokého spektra studijních opor v podobě online učebnic, online kurzů a výukových videí a vysvětlení důležitosti průběžné motivace studentů k samostudiu.

Podpora vzdělávání

Jaké jsou nové možnosti rozvoje vzdělávání v rámci Národního plánu obnovy, jak do tohoto programu zapadá technické vybavení a co může nabídnout společnost ASUS ukáže Martin Kozdera z ASUS COMPUTER Czech Republic

Učení, které baví a dává smysl

Udělejte velkou změnu ve škole a ulehčete si práci při učení. Lenka Janáčková a Lucie Vajnerová z UNICORN vám v rámci své přednášky vám ukáží online výukové materiály Red Monster, které léta vznikají s učiteli z celé České republiky a které budete moct sami využívat při výuce.

Učíme se spolu

Jiří Mach z ČZU představí koncept a praktické zkušenosti z výuky denních i dálkových studentů univerzity v online i hybridní formě.

Soutěž Kybersoutez.cz

Největší soutěž v kybernetické bezpečnosti „Kybersoutez.cz“ pro střední, vysoké i základní školy, do které se aktuálně každý rok zapojí více jak 4500 studentů, představí ředitel sekce bezpečnosti Vladimír Rohel z NAKIT.

Dále uslyšíte přednášky představitelů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Pedagogické fakulty, Učitel naživo, společností Dell Technologies a Epson Europe.

Channelworld_ozveny

Zaregistrovat se na konferenci ICT ve školství se můžete zcela zdarma na stránkách TUESDAY.cz, kde najdete i program akce.

Generálním partnerem konference je UNICORN, Zlatým pak DELL Technologies a stříbrnými partnery jsou ASUS COMPUTER Czech Republic, AV MEDIA SYSTEMS a Epson Europe. Organizátory jsou odborné servery Computerworld, SecurityWorld, ChannelWorld, CFOworld a CIO Business World.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024